Torsk på grekiskt vis

Ingredienser:

till 5-8 portioner

  • 500 g torskfilé
  • 4 schalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk färsk persilja
  • 1 liten röd paprika
  • 2 morötter
  • 2 palsternacka
  • 1 röd chili
  • 3 kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • 1 krm fänkål
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk muscovadosocker
  • salt och peppar
  • olja för stekning
  1. Dela fisken i mindre bitar. Salta, peppra och stek i het olja .
  2. Skala morötter och palsternackor och riv på rivjärn med stora hål .
  3. Plocka fröna ur chili och paprika och skär i tunna strimlor .
  4. Skär schalottenlökar i ringar och hacka vitlöken .
  5. Fräs schalottenlök först med vitlök och chili i het olja .
  6. Tillsätt hackad koriander och persilja , kryddor , socker , vinäger , tomatpuré och lagerblad . Stek i 2 minuter .
  7. Nu lägg i morötter, palsternacka och paprika, krydda med salt och peppar , blanda, täck med locket och stek , tills grönsakerna är mjuka.
  8. Du kan hälla vatten om grönsakerna känns för mycket torra.
  9. När grönsakerna är mjuka , dela upp dem i två portioner .
  10. I en stekpanna eller bakform fördela första delen av grönsakerna , placera sedan stekt torsk och till slut toppa med resten av grönsaker .
  11. Värm allt tillsammans i 10 minuter på spisen eller i ugnen . Servera fiskrätten varm eller kall. Perfekt till nybakat bröd eller stekt potatis.
Etiketter: